Äärehtävä ateron poistamisen jälkeen pään päällä

Ateroma on hyvänlaatuinenNeoplasma, jonka ulkonäkö johtuu rasvahapon kanavan tukkeutumisesta. Putkessa muodostettu korkki estää sebaceousin erittymisen erittymisen ulkopuolelle ja sebum alkaa kertyä ihon alle.

Ateroma voi esiintyä missä tahansa kehon osassa, muttauseimmiten se ilmestyy kasvojen, päänahan, selän, sukupuolielinten iholle, kainaloiden alle. Ateroma on läsnä 5-10%: lla ihmisistä. Naiset ovat todennäköisemmin ateroomaa kuin miehet.

Syyt ulkonäköön eivät ole täysin ymmärrettyjä. Näiden uusien kasvutekijöiden esiin- tymiseen ovat hormonaaliset häiriöt, lisääntynyt hikoilu, usein ihon trauma ja jopa geneettinen alttius.

Atheromas koskaan kulkevat itsestään. Jos aterooma ei häiritse eikä aiheuta ihmisen ulkonäköä, sitä ei voida poistaa. Antibioottien ja kansantermin hoitomenetelmät aterooman tapauksessa eivät ole tehokkaita.

Ateronilla on kasvaimen kaltainen muodostuminenselkeät ääriviivat. Kun aterooma tukehtuu, kehon lämpötila nousee, kipu, punoitus ja turvotus ilmestyvät. Jos aterooma puhkeaa, se erottaa salongin kaltaiset sisällöt pussoista ja sen sijaan muodostuu haavauma.

Aluksi ateroomalla on pieni pallomaisuuskoulutus. Ajan myötä se kasvaa ja umpeutuu tiheällä sidekapselilla, joka kasvaa ihon alla tiheän pallomaisen kasvaimen muodossa. Ateroma voi säilyä monien vuosien ajan pienenä tai nopeasti kasvaa koko kananmunan ja enemmän.

Muista kasvaimista aterooma voidaan erottaa toisistaansillä siinä on musta piste - estetty sebaceous kanava. Ateroma voi kommunikoida ihon pinnalla pienen aukon kautta, jolloin kellertävä juoksutettu purkaus, joka on ajoittain epämiellyttävä hajua.

Jos aterooma paljastuu itsenäisesti,Poista iholta sen sisältöä fleecella ja ota yhteyttä dermatologiisi tai kirurgiin. Lääkärin on poistettava aterooman ja sen kapselin jäänteet ja hoidettava haava niin, ettei se tartu.

Maligni prosessi alkaa ateromissase on harvinaista: syöpäsolut alkavat kasvaa ateroomassa (tämä tapahtuu pääasiassa iäkkäillä ihmisillä). Kiireellistä nähdä lääkäri, jota tarvitset, jos aterooma alkoi kasvaa nopeasti, vuotoa tai kutittaa. On parempi nähdä lääkäri ja poistaa aterooma heti, kun se ilmestyy, koska pahanlaatuisen prosessin puhkeamisen riskin lisäksi bakteeri-infektio voi ilmetä.

Kohteesta lipoma aterooma se on erilainen, että sen sisältö on tali (mätä liittymisen infektio), kun taas sisältö lipomas aktiivisesti lisääntyvien solujen rasvakudos.

Kirurginen interventio aterooman poistamiseksi suoritetaan paikallispuudutuksessa (novokaiini tai lidokaiini) ja kestää noin 15-25 minuuttia, minkä jälkeen potilas siirtyy kotiin.

Jos märkivä prosessi on alkanut ateroomassa, niin senavaa välittömästi ja puhdista kapselin sisältö ja poista kapseli itse. Jos tulehdusprosessi ei liity aterooman infektioon, on suositeltavaa odottaa, kunnes se pysähtyy, ja vasta tuumorin poistamiseksi.

Aterooman avaamista ei voida tehdä itsenäisesti: Ateroma tulee poistaa vain kapselin avulla. Poistaminen atheroma on kirurgisesti seuraavat: ihon yläpuolella atheroma leikataan varovasti, varoen vahingoittamasta kapseli atheroma sitten juuria kysta yhdessä sen kapseli, työntää sormet haavan reunat.

Usein henkilö menee sairaalaanTapaus, jossa aterooma saa jättimäisen koon. Tällöin ateromien poistoa koskeva toimenpide on hieman erilainen: kasvaimen päälle levitetylle iholle tehdään kaksi rajaavaa viiltoa ateron alla olevan viillon kautta erityisen kaarevat sakset, joiden avulla ateroma palautuu. Ateron poistamisen jälkeen absorboituvat ompeleet asetetaan ihonalaiseen kudokseen ja pystysuuntaiset saumat levitetään iholle atraumaattisen kierteen avulla, joka poistetaan 1-2 viikon kuluttua.

Ateronihoidon vasta-aiheena on veren hyytyminen, kriittiset päivät tai raskaus naisilla sekä diabetes mellitus.

Tehokas menetelmät muutoksen poistamiseksi ovat laser- ja radioaaltomenetelmät.

Näillä menetelmillä on vain yksi haitta: niitä sovelletaan vain, jos kasvu on pieni.

Kun irrotat aterooman lasermenetelmää ihollapieni viilto tehdään jossa LED on otettu käyttöön, ja aterooma höyrystetään laserilla. Ateroma laserleikkauksen jälkeen ei toistu. Lisäetuna tässä menetelmässä on tarpeen puuttumisen ajella jos aterooman on päänahassa.

Minimaalisesti invasiivinen atterinpoistomenetelmä onsuurtaajuisten radioaaltojen käyttö. Radioaallot vaikuttavat vain kystin sisältöön, eivät kosketa terveitä kudoksia. Postoperatiiviset arvet radioaaltomenetelmän käytön jälkeen iholla eivät pysy.

Ateronien ja ommelysten poistamisen jälkeen haavaan kohdistuu sidos, joka estää haavan hankauksen vaatetusta vastaan. Kudokset päädyn aterooman poiston jälkeen eivät yleensä ole tehty.

Käytössä ei aina ole mahdollista poistaa kokonaankapseli, joka myöhemmin johtaa aterooman toistumiseen. Edeltäjä ateron poistamisen jälkeen kulkee joissakin päivinä. Jos haluat saada sen pois nopeammin, sinun on säännöllisesti hoidettava haava antiseptisilla aineilla.

Kirurgisen toimenpiteen jälkeenaterooman paikka voi jäädä tiivistetyksi. Kondensaatio ateron poistamisen jälkeen voi johtua arven muodostumisesta, postoperatiivisesta infiltraatiosta tai granulomasta. Jos tiiviste ilmestyy, ota yhteys lääkäriin diagnoosin varalta.