Turvotus napeessa ja lähellä korvaa

Tällainen ongelma voi syntyä seurauksenayllään korvakorut, jotka eivät sovi niiden kokoon tai materiaaliin. Korvahuulien tulehdus aiheuttaa paitsi korvakoruja. Todennäköisemmin sairaus, jos korvassa on väärä punktuuri, joka voi myös aiheuttaa tulehduksellisen prosessin. Miten vähentää infektion vaaraa kaikille koruja harrastaville, lue artikkelista.

Oireet tulehtuneille korvanleudille

Aina kun asetat korvalehden sisäänKorvakoru, sinä, samaan tapaan, avoin pääsy bakteereihin, jotka elävät iholla. Jos näet, että korvan korvakkeen iho on lähellä punaista, turvonnut, se on peitetty kuorella tai jos nestettä kaatuu siitä, se tarkoittaa, että siellä on tapahtunut infektio. Vapaan kuidun tulehdus esiintyy hieman punoituksessa paikalla, jossa korvakoru sijaitsee. Sitten levitä koko leuka, ylös päänahka, kaulan takana, korvakäytävään.

Milloin minun pitäisi nähdä lääkäri? Jos tulehduksen oireet eivät mene pois muutamassa päivässä, sinun on ehdottomasti neuvoteltava lääkärin kanssa. On erittäin todennäköistä, että infektio olisi vakavia seurauksia, mutta se voi olla tulehdus löysä kuitua, ja hiipivä infektio ihon alle kansi.

Kuinka hoidata kotona tulehdusta korvalehden?

Jos huomaat sairauden ensimmäiset oireet, tarvitsetpoista korvakorut. Kun olet poistanut korvakorut, sinun on pestä tartuntakohde vedellä ja saippualla - tämä johtaa siihen, että punoitus ja turvotus kulkevat itse.

Mitä tehdä, jos tulehdus on?

Jos haluat lävistyneen korvan parantua kuinniin pian kuin mahdollista, ja tulehdus ei vaikuttanut korvakäytävään, on välttämätöntä pyyhkiä se desinfiointiaineella. Voit käyttää vetyperoksidia tai tavallista lääketieteellistä alkoholia. Chlorhexidine tai furacilin soveltuu myös tähän tarkoitukseen. Jos tulehduksen oireita ei ole, pyyhi korvake kahdesti päivässä 2-3 viikon ajan.

Vaikka olisitkin varovasti korvan korvassalävistyksen jälkeen se voi silti tulehtua. Tässä tapauksessa näet punoitus, turvotus korvalle. Tässä tapauksessa sinun täytyy vaihtaa desinfiointiaine liuosta ja myös lisätä hankausta jopa viisi kertaa päivässä.

On huomattava, että korvakorun irrottaminen korvauksesta tulehduksella ei ole suositeltavaa, koska haava kestää ja infektio kulkee, mutta et voi laittaa korvakorun takaisin sinuun.

Jos havaitset paiseita haavassa, on aika ottaa antibakteerinen voide. Älä unohda pese käsiä ennen menettelyä, muutoin tilanne voi muuttua monimutkaisemmaksi.

Jos ehdotetut toimet eivät autna sinuaon tarpeen nähdä lääkäri. Hän pystyy selvittämään taudin syyn. Jos olet allerginen metallin josta korvakoru, niin voit vaihtaa koristelu. Jos muutat korvakorut, ja tulehdus ei kulje, niin olet todennäköisesti tarvitse kokonaan luopua niiden kulumista.

Jos korvalehden tulehdus on tapahtunutJonkin ajan kuluttua lävistyksiä, sinun täytyy tehdä sama toimintojen sarjaa. Ainoa ero on, että tässä tapauksessa voit joksikin aikaa poistaa korvakorut korvista, kun haava ei voi vetää.

Korvaohkon tulehdussairauksien ehkäisy

Jos päätät lävistää korvanne, sinun pitäisi ymmärtää,että tämä menettely voi johtaa tartuntaan siellä. Onneksi on huumeita, jotka voivat auttaa välttämään tämän epämiellyttävän ilmiön.

Infektioiden leviämisen välttämiseksi korvattäytyy lävistää asianmukainen asiantuntija ja tehdä se kunnolla. Se on parasta kuulla ihotautilääkäri, joka lävistää hänen korvansa erityisellä "ase" - laitteen, steriloitu korvat lävistäneet. Kun lääkäri käyttää erityistä laitetta yhdessä sopivien tekniikoiden kanssa, infektioriski pienenee merkittävästi.

Kuinka vähentää tulehduksen todennäköisyyttä punkturoinnin aikana?

Pidä korvasi puhtaana. Vain lävistetyt korvat on pestävä vetyperoksidilla kahdesti päivässä, ja sitten käytä antibiootti- voimaa korvien lohkoihin. Tämä on tehtävä kaksi tai kolme päivää lävistyksen jälkeen, ja voit pestä korvat vedellä ja saippualla.

Korvakorut olisi valmistettava kulta. On parempi käyttää puhtaista materiaaleista valmistettuja korvakoruja, jotka eivät sisällä epäpuhtauksia, esimerkiksi kultaa tai hopeaa. On syytä huomata, että edullisissa korvakoruissa on nikkeliä, johon monet ovat herkkiä. Allergia tähän metalliin voi aiheuttaa tartunnan kehittymisen.

Toivomme, että ehdottamamme suosituksetvoit välttää tulehdus korvan koru. Jos se vielä tapahtunut, voit selvitä niistä helposti. Tärkeintä sinun täytyy muistaa, että jos tulehdus korvanipukka ei poistu toimintojen sarjaa, kannattaa ehdottomasti nähdä lääkäri - vain hän auttaa luomaan todellinen syy tämän epämiellyttävän ilmiön.

© Tekijä: terapeutti Elena Dmitrenko

Tämän artikkelin lukeminen: